Op 17 maart vond het Generatie Event voor ondernemers en studenten plaats, georganiseerd in samenwerking met de commissie Arbeidsmarkt & Onderwijs van MKB Westland, MKB Digiwerkplaats en gemeente Westland. Het was een inspirerende middag waarin ondernemers en studenten samenkwamen om te leren, te discussiëren en te netwerken. Het centrale thema: hoe generaties elkaar aanvullen en versterken op de werkvloer.
De middag werd geopend met een plenaire sessie door gastspreker Maurice van Veldhooven. Met zijn energieke presentatie wist hij niet alleen de aandacht van de zaal te grijpen, maar zette hij de bezoekers ook letterlijk in beweging. Zijn scherpe en prikkelende inzichten over de samenwerking tussen vijf generaties op de werkvloer zorgden voor veel herkenning, nieuwe perspectieven en soms confronterende momenten. “Het is essentieel om niet alleen de verschillen tussen generaties te begrijpen, maar vooral om mee te bewegen en je aan te passen aan de wereld van nu,” benadrukte hij.
Na deze inspirerende start volgden diverse break-outsessies, waarin prikkelende stellingen de basis vormden voor levendige discussies tussen ondernemers en studenten. Het was waardevol om te zien hoe verschillende generaties elkaar uitdaagden en van elkaars ervaringen leerden.
In de sessie ‘Generatiemanagement’ onderstreepte Suzanne Klijn het belang van een inclusieve werkomgeving: “Diversiteit binnen een team is geen uitdaging, maar een kans. Organisaties die hier bewust op inspelen, blijven toekomstbestendig.”
In de sessie ‘Generaties aan zet’ stond het binden en behouden van medewerkers centraal. Shirley Schelkers vatte het treffend samen: “Het draait niet alleen om wat je werknemers kunt bieden, maar ook om hoe je hen laat bijdragen aan de organisatie. Betrokkenheid is de sleutel.” Andere sessies, zoals ‘De kameleon op de werkvloer’ en ‘Het werven van verschillende generaties’, boden concrete handvatten om de samenwerking tussen generaties te optimaliseren en direct binnen het bedrijf toe te passen.
De middag werd afgesloten met een gezamenlijke terugkoppeling en een netwerkborrel, waar bezoekers de kans kregen om verder in gesprek te gaan. De inspirerende discussies, waardevolle inzichten en nieuwe connecties maakten dit evenement tot een groot succes. Een uitkomst van deze middag was dat tien studenten direct aan de slag kunnen met een concrete opdracht voor ondernemers. We kijken uit naar de volgende editie, waarin we opnieuw de kracht van generaties kunnen benutten!
Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door MKB Digiwerktplaats en Gemeente Westland, de invulling van het programma is tot stand gekomen met hulp van Babbe Voskamp, Pascale de Goeij, Dennis Trapman, Boy van Niel en Suzanne Klijn.
Digiwerktplaats
MKB Digiwerkplaats brengt onderwijs en bedrijfsleven samen om mkb’ers te ondersteunen bij hun digitaliseringsvragen. Ondernemers kunnen hier terecht voor praktische ondersteuning en advies voor hun onderneming. Studenten staan klaar om hen te helpen! Bekijk de website om je aan te melden voor één van de opdrachten of neem direct contact op met Annemiek Haneveld
Whitepaper
In een steeds veranderende arbeidsmarkt is het essentieel voor bedrijven om goed in te spelen op de trends en ontwikkelingen die de werkvloer beïnvloeden. Dit whitepaper biedt inzicht in de verschillende generaties die de arbeidsmarkt bevolken, hun unieke kenmerken en hoe zij optimaal kunnen samenwerken. De inzichten zijn van belang voor bedrijven die willen inspelen op de diversiteit aan generaties en zo de samenwerking en effectiviteit op de werkvloer kunnen verbeteren. Dit whitepaper wordt aangeboden door de Commissie Arbeidsmarkt & Onderwijs van MKB Westland, samengesteld door een groep van experts uit verschillende vakgebieden, die gezamenlijk streven naar een sterker en innovatiever arbeidsklimaat in de regio.
Foto’s: Mabel Bohms